Databeveiliging

Conniction ontzorgt

Vanaf het moment dat u de beveiliging van uw netwerk en data uit handen geeft aan Conniction kunt u zich met een gerust hart focussen op zaken die er écht toe doen. Conniction ontzorgt mkb-ers in de achterhoek niet alleen door een waterdichte netwerkbeveiliging op te zetten, maar ook door deze beveiliging upto-date te houden.

ICT Diensten in de achterhoek

Conniction is vooral actief in de Achterhoek waar vele mkb-ers  gebruik maken van onze dienstverlening. Meer weten over onze diensten zoals de beveiliging van uw data of netwerk? Neem dan contact op!

Ik wil graag in contact komen
Bel ons op 0543 - 744040

Let op: uw computer kan gegijzeld worden voor losgeld!

Toenemende aanvallen op computers met Ransomware of Cryptoware.

Wat is het?
Ransomware is een type malware (kwaadaardige software) die je computer binnenglipt en deze blokkeert. Cryptoware versleutelt je bestanden, zodat je er ook niet meer bij kunt. Om je computer of bestanden weer te kunnen gebruiken moet je losgeld betalen, vandaar dat men ook wel spreekt over gijzelsoftware.

Voorkomen of genezen?
De software is zeer geavanceerd en helaas lastig om voor 100% tegen te houden. Zelfs een up-to-date virusscanner houdt het niet altijd tegen!
De scripts die binnenglippen zitten soms in een onschuldig mailtje of bestandje en als je die als bevoegde gebruiker opent is het al te laat!
Ransomware is vaak nog wel met wat moeite te verwijderen zonder de computer of server opnieuw te moeten installeren. Cryptoware daarentegen is vaak veel lastiger. De antivirus bedrijven hebben veel decoderingen beschikbaar maar lang niet allemaal en zodra de cybercriminelen deze veranderen, zijn de decoderingen al weer achterhaald.
Betalen wordt ten strengste afgeraden maar in schrijnende gevallen is het een optie om snel toegang te krijgen tot kritische informatie. Echter… beschouw deze dan niet als schoon!

Let op ook Apple gebruikers zijn kwetsbaar zie dit artikel:
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/hackers-gijzelen-voor-het-eerst-apple-computers-met-ransomware

Oplossing: Back-up met versiebeheer
De beste remedie is een back-up terugzetten. Zorg dus voor een goede back-up met versiebeheer! Indien in de meest recente versie van de back-up de bestanden ook zijn besmet, dan kun je teruggaan naar een oudere versie van de back-up!

Update : verschillende ontwikkelaars van antivirus-software bieden inmiddels ook goede bescherming tegen ransomware lees hier over Ransomware Bescherming

Hoe gaat u om met Ransomware of Cryptoware aanvallen ?

Conniction  adviseert u graag voor, tijdens of na een aanval.

 

Ik heb een vraag.
Wij helpen u graag! Contact opnemen

Conniction Houdt bedrijven vebonden 

ICT is er om mensen van dienst te zijn in hun werk. Om taken over te nemen of gemakkelijker te maken. Maar zo lang er computers zijn, zijn er computerproblemen. De continue stroom van technologische ontwikkeling en de noodzakelijke beveiliging van persoonlijke gegevens zorgt ervoor dat jouw ICT periodiek aandacht nodig heeft.

Klanten die op ons vertrouwen

Triferto
Conniction ontzorgt Triferto volledig bij het beheer van alle hardware- en softwaresystemen, werkplekondersteuning en telefonie. Triferto heeft daarbij 1 aanspreekpunt in de persoon van Marko Dokter, met zowel beheer op afstand als fysiek beheer op onze locaties (internationaal). Marko onderhoudt hierbij ook de contacten met externe partners en verzorgt ook de interne contacten en communicatie omtrent alle ICT gerelateerde zaken. “De reeds jarenlange samenwerking met Conniction ervaren we bij Triferto als: zeer betrouwbaar, vakkundig, oplossingsgericht, rustig, mensgericht, altijd bereikbaar, no-nonsense, persoonlijk, professioneel en zeer praktisch”.  
Van panhuis fysiotherapeuten
Fysiotherapie en ICT moet een goed ‘huwelijk’ zijn. Niet alleen voor het vakinhoudelijke maar het verhoogt ook werkplezier. Voor ons is Conniction naar volle tevredenheid in ‘alles’ het aanspreekpunt. En ‘last but not least’: hun helpdesk is altijd beschikbaar!
Soentjens Advocatuur
Ik kan het mij al lang niet meer permitteren om als digibeet door het zakelijke leven te gaan. Daarom is een ICT-er die begrijpt wat mijn behoeftes zijn voor mij onontbeerlijk. En liefst iemand die mij begrijpt en in begrijpelijke taal communiceert. Dat laatste is zeldzaam. Nissan van Conniction is zo’n ICT-er. Door hem is Conniction voor mij laagdrempelig, klantgericht, alert en vooral begrijpelijk, en dat alles voor een alleszins acceptabele prijs.
GamersPack.com
As a blog and news platform, having a dependable, fast, and flexible server is essential for us. Conniction has provided us with a custom-tailor web server for years, combined with personal, responsive technical support and advice.
HCE houtprodukten
‘’Sinds januari 2019 is Conniction onze vaste partner met alles wat betrekking heeft tot onze hardware en software. Zij hebben ons begeleid naar in de Cloud werken en ervoor gezorgd dat onze collega’s coronaproof thuis kunnen werken. Bij storingen of problemen staan zij snel voor ons klaar waardoor het erg prettig samenwerken is!’’