Ik wil graag in contact komen
Bel ons op 0543 - 744040

Industrie & Techniek Omdat ICT en productie nooit stil staat.

Efficiëntie is hét speerpunt bij bedrijven in de maakindustrie. Automatisering van het productieproces is daarbij een van de actuele aandachtspunten waarmee technologie daaraan een bijdrage kan leveren. Een stabiele ICT-omgeving is dan ook onmisbaar in de maakindustrie. Om de maak-industrie en techniekbedrijven te ondersteunen bij hun ICT, biedt Conniction een unieke dienstverlening aan voor bedrijven in de maakindustrie

Conniction: Aandacht voor ICT in de maakindustrie

  • Permanent beschikbaar: Wij zijn er voor u 24/7
  • Proactieve handelen: problemen voor zijn, wij houden de system in de gaten en denken mee aan flexibele en toekomstgerichte oplossing.
  • Geen ICT uitval
  • Een aanspreek punt: Conniction is het spin in het web namens u en met u met al uw ketenleverancier van de softwarepakketten tot de internetproviders.

Altijd beschikbaar zijn in de techniek & industrie

Technologie zit tegenwoordig zo verweven in het productieproces, dat uw activiteiten stil komen te liggen als uw ICT niet goed werkt. Als uw ICT uitvalt resulteert dat soms al snel in kostbaar productieverlies. Daarom is permanente beschikbaarheid van de ICT-omgeving een speerpunt voor ons. Conniction biedt dubbel uitgevoerde (redundante) datacenters met een optimale beschikbaarheid, waarbij u ervan verzekerd bent dat uw ICT-omgeving bij calamiteiten op een uitwijklocatie blijft doordraaien. Als uw primaire ICT-omgeving uitvalt, neemt het andere datacenter de levering van de ICT-diensten over en komt uw bedrijf niet stil te liggen. Heeft u een 24/7 productie? Dan ontzorgt Conniction u met 24/7 dienstverlening. Ook buiten kantoortijden kunt u dus rekenen op onze ondersteuning.

Industrie- en techniekbedrijven werken in een hybride cloud

Industrie- en techniekbedrijven maken dikwijls gebruik van een lokale productieomgeving, die specifiek van aard is en veel van de netwerkcapaciteit vraagt. Om die productieomgeving effectief te blijven gebruiken, is het soms onverstandig om deze productieomgeving in een extern datacenter te plaatsen. Conniction biedt daarom een hybride omgeving, waarbij u de ‘standaard’ kantoorautomatisering onderbrengt in een professionele cloud omgeving, maar uw effectieve productieomgeving op uw eigen locatie laat draaien. Uiteraard zorgt Conniction voor een effectieve koppeling van beide omgevingen, zodat die naadloos met elkaar geïntegreerd zijn. Deze hybride cloud variant resulteert vaak in een robuuste, schaalbare oplossing met een stuk minder risico en beheerlast, waarbij u meer functionaliteit krijgt en de kans op uitval veel kleiner is.

Overal stabiele wifi met Conniction

Conniction begrijpt het belang van een stabiele netwerkinfrastructuur. Ook in uw industrie- of productiehallen wilt u overal een goede netwerkdekking en toegang tot de bedrijfsinformatie vanaf mobiele apparaten. Conniction bied de mogelijkheid voor het uitrollen van een stabiel wifi netwerk met volledige dekking van uw netwerk bij deze grote oppervlakten. Onze wifi-oplossing zorgt ervoor dat u optimaal bereik heeft, zodat uw handscanners en andere apparaten die een netwerkverbinding vereisen, overal in het gebouw gebruikt kunnen worden. Als u meerdere vestigingen heeft, kunt u dit netwerk over al uw vestigingen uitrollen. Zo kunt u op elke vestiging met hetzelfde wachtwoord inloggen en beschikt u overal over dezelfde informatie. Ook zijn splitsingen mogelijk tussen het netwerk voor productie, de kantooromgeving en bijvoorbeeld voor uw gasten.

Uw ICT regisseur voor de maakindustrie

ICT krijgt een steeds belangrijkere rol bij ketenintegratie en coproductie. Om hen optimaal te faciliteren, moeten de ICT-systemen van alle partijen wel goed op elkaar aangesloten worden. Alleen dan kan uw ketenpartner bijvoorbeeld op een veilige en effectieve manier inzicht krijgen in uw voorraad en productie aantallen. Conniction is uw ICT regisseur en zorgt zo voor dat de ICT systemen van u en uw leverancier goed op elkaar zijn afgestemd. Zo kunt u bijvoorbeeld een op Microsoft SharePoint gebaseerd portaal inzetten voor documentdeling en het samen werken aan documenten met versiebeheer.

Maar ook communiceren wij namens u met uw branche specifiek software leverancier en begeleiden wij implementaties en updates zo kunnen wij u ontzorgen.

Voorbereid op security calamiteiten

Doordat uw bedrijfsprocessen steeds meer afhankelijk zijn van ICT, wordt het risico op schade door virussen, DDos aanvallen en hacks groter. Hoe is uw organisatie voorbereid op dergelijke security calamiteiten? Is uw ICT-omgeving hierop ingericht? Door het meenemen van informatiebeveiliging in uw Business Continuity Plan (BCP) kunt u verschillende risico’s uitsluiten, waarmee ook de digitale continuïteit gewaarborgd blijft. Immers, als uw ICT niet meer werkt, kan dit effect hebben op uw productie en de veiligheid van uw medewerkers. Uw concurrentiegevoelige en soms zelfs auteursrechtelijk beschermde informatie dient bovendien optimaal beschermd te worden. Door vooraf een goede risicoanalyse en securitybeleid op te stellen, weet u waar uw risico’s liggen en hoe u deze tot een minimum kunt beperken. Risicobeperking is onder andere mogelijk te maken door technische voorzieningen zoals een goede firewall en een duidelijke rechtenstructuur op uw ICT-omgeving, maar ook door vakkundige beleidsmaatregelen en bewustwording binnen uw organisatie. Conniction heeft een Security Scan die we kunnen uitvoegen en aan de hand daar van kunnen adviseren over maatregelen op het gebied van informatiebeveiliging.