ICT Nieuws2018-12-06T14:39:27+01:00

Coronavirus ook gevaarlijk voor uw Computer

LET OP: Coronavirus ook gevaarlijk voor uw Computer

Cyber criminelen maken gebruik van onze nieuws lust over de Coronavirus.

Phishing mails

Er is een grootte toename van phishing mails met nieuws over corona, let dan ook goed op, het kan zijn deze email afkomstig lijkt te zijn van voor u een bekende afzender maar dat is het niet.

Vaak worden in deze mails een link verwerkt die uw nieuwsgierigheid moet wekken zodat u deze link aanklikt en uw pc geïnfecteerd raakt met malware of ransomware.

Of emails met verzoeken om te doneren aan een goed doel die onderzoek doet naar Coronavirus.

Fake news sites

Er worden nu ook veel nieuwe sites gelanceerd met informatie over het coronavirus,

Een recente site waarop een infectie map op staat echter als je deze bezoekt wordt er via malware op je computer geïnstalleerd, in deze malware zit in een bestand Genaamd ”Corona-virus-Map.com.exe”

Eenmaal op je computer geïnstalleerd worden de wachtwoorden die opgeslagen zijn in je browser gestolen.

Hierbij wordt het onderliggende malware AZORult gebruikt wat bekende malware is uit 2016, maar nog steeds erg gevaarlijk.

Deze is zo geavanceerd dat de hacker op afstand een beheer account op je computer kan maken en op afstand je compteur dan kan overnemen.

Ook uw telefoon is niet veilig

Er zijn ook nep apps die vaak via een website buiten de Google Play of de app store worden aangeboden.

Bijv. een app die aangeeft de corona infecties te volgen maar eenmaal geïnstalleerd is er ransomware op je telefoon geïnstalleerd die vraagt om 100 $ in bitcoins anders worden al je persoonlijke gegevens op internet gedumpt (Dit lijkt vooralsnog een loos argument)

Conclusie: gezond verstand gebruiken.

  • Let goed op bij het openen van emails en bijlages
  • Zoek informatie uit betrouwe bronnen bijv. RIVM
  • Download geen apps buiten de appstore en bij twijfel gewoon niet downloaden.
maart 23rd, 2020|

Werken Op afstand Tijdens Covid-19

We hebben allemaal te maken met het Coronavirus en vele bedrijven zijn opzoek naar mogelijkheden om het personeel thuis te laten werken.

Naar aanleiding van de overheidsmaatregelen om de verspreiding van COVID-19/Corona te beperken is de rode draad in deze maatregelen: “Blijf bij elkaar uit de buurt”.

We zijn de afgelopen dagen bezig geweest om voor onze klanten de thuiswerk faciliteiten in te richten.

Natuurlijk respecteren we deze besluiten en dragen we zorg voor onze medemens, maar we willen natuurlijk ook de business laten draaien.

Er zijn verschillende oplossingen op de markt om online te communiceren zoals:

  • WebEx
  • GoTomeet
  • Teams
  • Ook kunnen we voor u  beveiligde en gepersonaliseerde server  met Jitsi meet op zetten .

Met deze oplossingen is het makkelijk mensen uit te nodigen via een link in de mail om deel te nemen aan een video conferencing.

Deze fabrikanten hebben tijdens de Corona crisis een gratis versie die normaal alleen als betaalde versie verkrijgbaar is.

Voor interne Communicatie.

U kun interne communicatie binnen u organisatie regelen met bijv.  Microsoft Teams in combinatie met bestandsdeling in SharePoint.

Hierin kan in de organisatie met elkaar gechat worden en gezamenlijk aan projecten werken.

Thuiswerken

Voor bedrijven en instelling die nog geen thuiswerk faciliteit hebben kan dit over het algemeen snel worden geregeld middels een VPN-verbinding naar het bedrijfsnetwerk.
Door de werk computer over te nemen kan men de bedrijf applicaties blijven gebruiken.

VoIP

Indien u VoIP heeft kan er een aparte bel groepen naar 06 nummers gemaakt worden of u kunt de vaste bedrijf telefonie blijven gebruiken en middels een app op u mobiele telefoon, u blijft dan bereikbaar en u belt dan met uw zakelijke nummer.

Hulp nodig?

Hebt u nog uitdagingen voor de komende weken waar we bij kunnen helpen? Laat het ons weten! Dat kan eenvoudig door contact op te nemen via https://conniction.nl/contact of te bellen naar 0543-744040

maart 18th, 2020|

Wie jarig is trakteert! ?

Speciaal voor ons 1-jarig jubileum hebben we voor u een actie!

Als u vóór 31 december 2019 een computer bij Conniction aanschaft,
ontvangt u een gratis Logitech muis en toetsenbord t.w.v. € 45,-.

Vraag ons naar de actievoorwaarden.

november 1st, 2019|

Conniction bestaat 1 jaar! ?

Precies een jaar geleden startten we samen deze onderneming en dat kunnen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. We vieren een jaar vol uitdagende projecten, leuke samenwerkingen en innovatieve hardware- en softwareoplossingen.

De afgelopen 12 maanden hebben we veel van onze bestaande klanten teruggezien, maar ook nieuwe klanten mogen verwelkomen. Daar zijn we beide erg trots op. We willen u daarom hartelijk bedanken voor uw vertrouwen in Conniction!

Wij kijken uit naar ons volgende jubileum en hopen dit opnieuw samen met u te vieren!

november 1st, 2019|