Welke voordelen heeft een Hybrid Cloud voor jou?
Lokaal werken is passé als je de media mag geloven. Elke dag komen er nieuwe clouddiensten bij, met alle mogelijkheden van dien. Natuurlijk, werken in de cloud heeft enorm veel voordelen, zoals het altijd en overal beschikken over je bestanden en documenten. Of toch niet?
De cloud. Werken met een virtuele beveiligde server die overal te bereiken is. Waar je ook maar bent. Op kantoor, onderweg, in het buitenland… Een fantastische oplossing die perfect past bij het dynamische werken anno nu. Maar om prettig te werken in en met de cloud is één onderdeel onmisbaar: een goede internetverbinding.

Snelheid
Zit je met je bedrijf bijvoorbeeld in een buitengebied of op een afgelegen industrieterrein, dan is de verbindingssnelheid vaak niet veel meer dan een ADSL-lijn. Wanneer je in dat geval met 10 medewerkers tegelijk werken in de cloud, dan zul je de toch al beperkte snelheid moeten delen met elkaar. Resultaat: trage systemen die tot veel irritatie en inproductiviteit leiden.

Bereikbaarheid
Ben je onderweg? Dan ben je helemaal overgeleverd aan de beschikbaarheid van mobiele datanetwerken. 4G is helaas nog geen dekkend netwerk en er zijn zelfs voldoende gebieden waar ook geen 3G beschikbaar is. In dat geval wil je tóch kunnen beschikken over je bestanden.

Betrouwbaarheid
Bedrijfsnetwerken worden gelukkig steeds beter en betrouwbaarder. Maar de mogelijkheid dat je tijdelijk zonder internetverbinding komt te zitten blijft altijd mogelijk. En dan wil je niet met de handen in het haar zitten, toch?

De oplossing: lokaal + cloud
Voor al deze uitdagingen is er een krachtige oplossing: Hybrid Cloud. Zoals de naam al zegt is dit een hybride oplossing die het beste van twee werelden (lokaal en cloud) slim combineert. Zo profiteer je lokaal van je interne netwerksnelheid en kun je tóch op afstand over je bestanden beschikken. Door middel van een periodieke syncronisatie tussen de lokale server en de cloudserver worden jouw bestanden doorlopend gespiegeld met elkaar. Valt de verbinding weg? Geen probleem, je werkt gewoon lokaal verder. Zodra de verbinding hersteld is, gaat de synchronisatie automatisch verder.

Daarom is Hybrid Cloud een uitkomst
Internetstoring op kantoor? Je werkt gewoon door met actuele lokale bestanden.
Kind ziek en geen oppas? Gewoon thuis aan het werk via de cloud.
Calamiteiten tijdens je vakantie? Via de cloud kun je direct bijspringen.

Flexibele uitbreiding van je lokale server
Hybrid Cloud kan bovendien een uitkomst zijn om de lokale server flexibel uit te breiden. Zo kan een database-server die nu lokaal draait, ook worden overgezet naar een cloudserver. Daarmee wordt de lokale server per direct minder belast.