Conniction biedt voor web developers een hosting platform voor hun websites.
Recentelijk is de nieuwste PHP versie 8 uitgekomen.
Wat houdt dit in voor uw webserver of website?

Up to date:
Up to date blijven is van groot belang. Nieuwe versies zorgen voor een betere beveiliging met name de WordPress update is beter beveiligd en de performance zijn verbeterd.

Moeten we overstappen?
Doorgaans zijn de nieuwe PHP releases goed doorontwikkeld en stabiel, toch kan het voorkomen dat plugins van derden problemen hebben met de nieuwste PHP versie, testen van uw website is daarom wenselijk.
Wij kunnen beide platformen naast elkaar draaien zodat u goed kunt testen alvorens definitief te migreren.

Hulp nodig met PHP 8 op je hosting server te installeren of kijken naar de prestatie van je hosting server?
Neem dan gerust vrijblijvend contact op.

PHP 8, de nieuwste PHP-versie wat is anders
De nieuwste PHP versie officieel uitgebracht op 26 november 2020. PHP v8.0 is de opvolger van PHP v7.4 en brengt een hoop verbeteringen en nieuwe features met zich mee.

Hieronder een kleine opsomming wat in PHP 8 anders is .

Een gedetailleerd overzicht van alle veranderingen is te vinden op PHP.watch.

 • Snelheid
  Eén van de kenmerken van PHP 8 is dat deze versie gebruik kan maken van Just in Time (JIT). Dit is een compiler die een veelgebruikte code kan herkennen, optimaliseren en onthouden voor toekomstig gebruik. Zo hoeft de PHP-code niet stap voor stap uitgevoerd te worden, maar kan de server dit heel snel direct doen. Het gebruik van JIT kan ervoor zorgen dat je website 1,5 tot 2 keer sneller laadt.
 • Veiligheid
  PHP v7.4 zal nog van beveiligingsupdates worden voorzien tot november 2021. Daarna wordt het gemarkeerd als End of Life (EOL) en wordt PHP 7 niet meer onderhouden. Om jouw websites veilig te houden is het belangrijk om gebruik te gaan maken van PHP 8 voordat 7 zal verlopen.
 • Stabiliteit
  PHP 8 is inmiddels een aantal maanden uit en het is de primaire PHP-versie waarop verbeteringen worden toegepast. Het is daarmee de versie met de meeste verbeteringen op doorontwikkeld wordt.
 • Nieuwe features op een rij
  PHP 8 brengt een aantal nieuwe features met zich mee. Hieronder de JIT compiler maar ook Named parameters, Attributes en Constructor properties en een scala aan nieuwe functies en classes.