Wereldwijd heeft Ransomware al voor vele miljarden euro’s schade aangericht. De werkelijke schade wordt vaak onderschat want die is veel meer dan alleen het ‘losgeld’ wat betaald moet worden. Een besmetting van een bedrijf, met als gevolg dat de toegang tot het bedrijfsnetwerk versleuteld wordt, zorgt ervoor dat alle werknemers ineens niet meer kunnen werken!

Wat is de huidige status van WannaCry:
Hoewel WannaCry zich in korte tijd op een groot aantal computers heeft weten te infecteren, is de verdere verspreiding voorlopig gestopt. Een beveiligingsonderzoeker riep de ransomware per toeval een halt toe. Het gevaar is echter absoluut nog niet voorbij!!!

Hoe kunt u zich hiertegen beschermen?
De eerste stap is om te zorgen dat uw Windows up-to-date is, niet alleen van uw computers maar ook van uw servers. Controleer of deze al op automatisch updaten staan. Is dit niet het geval, download dan onderstaande link. Deze bevat een update die dit specifieke lek dicht:
Klik hier om de update te downloaden

Anti Ransomware
CryptoGuard biedt een simpele en totale bescherming tegen alle soorten van Ransomware en voorkomt spontane versleuteling van data en met een slimme back-up techniek gaat er niets verloren!

Lees hier meer over de gevaren van Ransomware
Lees hier en de oplossing van Sophos Endpoint Intercept

Heeft u verder nog hulp of advies nodig omtrent de bedreigingen van ransomware, neem gerust contact met Conniction
Conniction staat 24/7 voor u klaar. Conniction vertelt u dan meer over de mogelijkheden voor uw situatie.

Bel 0543-744040 of mail naar nvb@nvb-technology.nl