Werken op Afstand

De huidige situatie van Covid-19 vraagt om een situatie waarin werknemers veilig kunnen Werken op afstand.

Werken op afstand kan meer inhouden dan alleen e-mail beantwoorden, dossiers en data binnen handbereik hebben is voor thuiswerkers van groot belang. Het gemis van collega’s en overleg maakt thuiswerken al extra moeilijk.

Toch zijn hiervoor oplossingen voor om Werken op afstand zo comfortabel mogelijk te maken.

Hieronder beschrijven we enkel mogelijkheden die op korte termijn in te richten zijn.

Video conferentie

Om goed te kunnen werken is overleg met collega’s vaak noodzakelijk, hiervoor kunnen we o.a. bellen met collega’s echter is het vaak wenselijk voor live contact om ook non verbale te kunnen communiceren.

Video conferentie is hiervoor de uitkomst.
Echter zijn er veel systemen van verschillende leveranciers en sommige niet altijd betrouwbaar zijn zoals Zoom die veel security problemen kent.

Goede oplossingen zijn:

  • WebEx
  • Go Tomeet
  • Microsoft Teams

Indien wenselijk kan Conniction een eigen gepersonaliseerde beveiligde video server inrichten voor als de meetings vertrouwelijk zijn.

Deze systemen hebben de mogelijkheid om simpel mensen uit te nodigen voor een video call via een email.
De genoemde leveranciers hebben in deze tijd licenties vrijgegeven waardoor betaalde functies nu veelal gratis zijn.

Proactief netwerkbeheer

Het kunnen werken met documenten en eventueel een branchepakket kan op vele manieren.

Zo is het mogelijk gebruik te maken van een virtuele werkplek in de Cloud of bij u op het kantoor.
Overal kunnen werken met uw eigen vertrouwde bureaublad, hoe mooi zou dat zijn….

Eigenschappen van “de Online Virtuele Werkplek”

  • Beveiligde verbinding (https)
  • Uw bedrijfsapplicaties en informatie altijd en overal toegankelijk via het internet
  • Geen server(s) en ICT-beheer op uw kantoor nodig
  • Hoge beschikbaarheid geborgd door een SLA (Service Overeenkomst)
  • Onbeperkte groei en krimp van benodigde werkplekken
  • Dagelijkse back-up voorziening
  • Geen investeringskosten

Toch op zoek naar een “lokale” oplossing bij u op kantoor?

Conniction kan bij u op kantoor een “Remote Desktop” server installeren waarop de thuiswerkers veilig kunnen inloggen vanuit huis.

Deze dienst is in een abonnement vorm leverbaar, dus zonder grote investeringen.
Meer weten over deze dienst… neem dan Contact met ons op.

Office 365

Office 365 kent vele apps die het mogelijk maken om te werken op afstand, zo is het mogelijk met Sharepoint om data te delen binnen de organisatie en daarbuiten.

Email overal beschikbaar zoals iPad, Smartphone, Macbook en PC.

Samenwerken en overleg via Microsoft Teams door middel van Chat en video bellen.

Kortom, Office 365 ideaal voor teamwork binnen uw bedrijf

Klanten die op ons vertrouwen

Triferto
Conniction ontzorgt Triferto volledig bij het beheer van alle hardware- en softwaresystemen, werkplekondersteuning en telefonie. Triferto heeft daarbij 1 aanspreekpunt in de persoon van Marko Dokter, met zowel beheer op afstand als fysiek beheer op onze locaties (internationaal). Marko onderhoudt hierbij ook de contacten met externe partners en verzorgt ook de interne contacten en communicatie omtrent alle ICT gerelateerde zaken. “De reeds jarenlange samenwerking met Conniction ervaren we bij Triferto als: zeer betrouwbaar, vakkundig, oplossingsgericht, rustig, mensgericht, altijd bereikbaar, no-nonsense, persoonlijk, professioneel en zeer praktisch”.  
Van panhuis fysiotherapeuten
Fysiotherapie en ICT moet een goed ‘huwelijk’ zijn. Niet alleen voor het vakinhoudelijke maar het verhoogt ook werkplezier. Voor ons is Conniction naar volle tevredenheid in ‘alles’ het aanspreekpunt. En ‘last but not least’: hun helpdesk is altijd beschikbaar!
Soentjens Advocatuur
Ik kan het mij al lang niet meer permitteren om als digibeet door het zakelijke leven te gaan. Daarom is een ICT-er die begrijpt wat mijn behoeftes zijn voor mij onontbeerlijk. En liefst iemand die mij begrijpt en in begrijpelijke taal communiceert. Dat laatste is zeldzaam. Nissan van Conniction is zo’n ICT-er. Door hem is Conniction voor mij laagdrempelig, klantgericht, alert en vooral begrijpelijk, en dat alles voor een alleszins acceptabele prijs.
GamersPack.com
As a blog and news platform, having a dependable, fast, and flexible server is essential for us. Conniction has provided us with a custom-tailor web server for years, combined with personal, responsive technical support and advice.
HCE houtprodukten
‘’Sinds januari 2019 is Conniction onze vaste partner met alles wat betrekking heeft tot onze hardware en software. Zij hebben ons begeleid naar in de Cloud werken en ervoor gezorgd dat onze collega’s coronaproof thuis kunnen werken. Bij storingen of problemen staan zij snel voor ons klaar waardoor het erg prettig samenwerken is!’’